Despre noi

Proiectul "Dreptul la o buna administrare si impactul sau asupra procedurilor administratiei publice" isi propune cercetarea unei teme noi in peisajul juridico-administrativ romanesc si, din aceasta perspective, obiectivele pe care le are in vedere pot parea indraznete. In acest sens, proiectul isi propune sa detalieze si sa aprofundeze, prin analiza comparativa de substanta conceptul de buna administrare, continutul si determinarile acestuia, si, totodata, sa identifice impactul sau asupra procedurilor administratiei publice.

Proiectul isi propune doua categorii de obiective: unul stiintific, de simplificare si codificare a normelor procedurale administrative la noi in tara, si unul practic, de instruire a functionarilor publici in materia bunei administrari. Astfel, fiind vorba de un proiect complex, obiectivele majore urmarite pot fi grupate in doua categorii :a

  1. Obiective stiintifice:
    *identificarea si clarificarea principiilor ce guverneaza administratia publica, formulate la nivel european si international; *simplificarea si codificarea normelor procedurale administrative la nivel intern;
  2. Obiective practice:
    *instruirea functionarilor publici la nivel intern pentru atingerea standardelor de buna administrare;
    *organizarea de manifestari stiintifice la nivel intern menite sa dezvolte doctrina nationala in domeniul stiintelor administrative si juridice.

Beneficiind de aportul unei echipe stiintifice si de colaboratori cu experienta, de inalta pregatire in domeniul juridic si al stiintelor administrative, dedicati in totalitate modernizarii si atingerii standardelor de excelenta in administratia publica, exista premisele unei cercetari stiintifice de calitate, utila stiintelor juridice si administrative.